Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας από σήμερα μέχρι και τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να έχει εισέλθει σε μια παρατεταμένη περίοδο ασταθών καιρικών συνθηκών. Σήμερα Τετάρτη, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές στο δυτικό 1/2 του νησιού ενώ τις μεσημβρινές/απογευματινές θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Το επόμενο διήμερο και κυρίως αύριο θα συνεχίσουν σε πιο περιορισμένο βαθμό οι ασταθείς καιρικές συνθήκες με την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως σε τμήματα των ορεινών/ημιορεινών και εσωτερικού ενώ το Σάββατο αναμένεται και πάλι πιο γενικευμένη αστάθεια με βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και βόρεια-ανατολικά, με κάποιες καταιγίδες να είναι έντονες με χαλάζι. Την Κυριακή, θα συνεχίσουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως μεσημέρι/απόγευμα και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σήμερα καθώς μέτριο έως ισχυρό και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω της κανονικής ενώ την Πέμπτη-Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος θερμοκρασίας κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά, ωστόσο θα παραμείνουμε σε επίπεδα κάτω της κανονικής. Νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σ/Κ. Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα.
Σήμερα Τετάρτη, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλότερες πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας.
Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με αυξημένες νεφώσεις οι οποίες έδωσαν μεμονωμένες βροχές στο δυτικό 1/2 του νησιού ενώ αυτή την ώρα (10:45), μεμονωμένες βροχές συνεχίζουν να παρατηρούνται κυρίως στο δυτικό-βορειοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.
Για τις επόμενες ώρες μεμονωμένες βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα στο δυτικό-βορειοδυτικό 1/3 του νησιού ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και στο ανατολικό 1/3 του νησιού και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών ενώ στα ανατολικά αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια-βορειοανατολικά παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Αύριο Πέμπτη, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.
Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιθανόν και σε νότια και ανατολικά τμήματα του εσωτερικού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά, ωστόσο θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Την Παρασκευή, νέο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο και θα αρχίσει να κινείται προοδευτικά προς την περιοχή μας.
Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος ωστόσο στα δυτικά θα παρατηρούνται λίγες τοπικές χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Το Σάββατο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας.
Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και βόρεια και αναμένεται η εκδήλωση βροχών/καταιγίδων. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Αργότερα το απόγευμα, μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν και ανατολικά τμήματα του νησιού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
Την Κυριακή και αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα συνεχίσουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας σε επίπεδα κάτω της κανονικής.

Στην πιο κάτω εικόνα (εικόνα 1) βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω (εικόνα 2).















