• Home
  • /
  • Ειδήσεις
  • /
  • Προγνώσεις
  • /
  • Μεμονωμένες βροχές τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά – Έρχεται πιο θερμή αέρια μάζα στο 2ο μισό της εβδομάδας
Μεμονωμένες βροχές τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά – Έρχεται πιο θερμή αέρια μάζα στο 2ο μισό της εβδομάδας

14/05/2024 10:08 am

Προγνώσεις

Τα δελτία καιρού χορηγεί το online κατάστημα με Havaianas Invito

Αυξημένη ηλιοφάνεια αναμένεται στις πλείστες περιοχές σήμερα και αύριο, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα και μη αξιόλογη μεταβολή αύριο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω. Από την Πέμπτη, σφήνα έξαρσης θα αρχίσει να επηρεάζει προοδευτικά την περιοχή μας με αποτέλεσμα τον ηλιόλουστο γενικά καιρό μέχρι και τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας ενώ αναμένεται και πιο θερμή αέρια μάζα με σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε επίπεδα πάνω της κανονικής, η οποία μέχρι το Σ/Κ θα φτάσει σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού έως και τους περίπου 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τρίτη, σχετικά ασταθής αέρια μάζα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια σε όλο το νησί. Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 25 έως 27 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη (14/05/2024)

Αύριο Τετάρτη, σχετικά ασταθής αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές και μέσες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 24 έως 26 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη (15/05/2024)

Την Πέμπτη, σφήνα έξαρσης και πιο θερμή αέρια μάζα θα αρχίσουν να επηρεάζουν προοδευτικά την περιοχή μας και αναμένεται αρχικά ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 25 έως 28 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (16/05/2024)

Την Παρασκευή, αναμένεται και πάλι ηλιόλουστος καιρός ενώ από το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 26 έως 29 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (17/05/2024)

Το Σάββατο, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 27 έως 31 στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (18/05/2024)

Την Κυριακή, ο κυρίως αίθριος καιρός με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα θα συνεχίσει ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

Για να δείτε τις προγνώσεις στις Τοποθεσίες πατήστε πιο κάτω

– ADVERTISEMENT –