ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ
  • Home
  • /
  • Ειδήσεις
  • /
  • Προγνώσεις
  • /
  • Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες σήμερα (Χάρτης πιθανοτήτων) – Συνεχίζει η αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες σήμερα (Χάρτης πιθανοτήτων) – Συνεχίζει η αστάθεια τις επόμενες ημέρες

21/05/2026 10:39 am

Προγνώσεις

Τα δελτία καιρού χορηγεί το online κατάστημα με Havaianas Invito

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων σήμερα και αύριο το μεσημέρι/απόγευμα κυρίως σε περιοχές των ορεινών/ημιορεινών και εσωτερικού ενώ το Σάββατο αναμένεται πιο γενικευμένη αστάθεια κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στις ίδιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου στα βόρεια πιθανόν και ανατολικότερα, με κάποιες καταιγίδες κυρίως το Σάββατο να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Την Κυριακή, η αστάθεια συνεχίζει με τοπικές βροχές/καταιγίδες, με έμφαση και πάλι σε περιοχές των ορεινών/ημιορεινών, εσωτερικού αλλά και προς νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά σήμερα και μη αξιόλογη μεταβολή αύριο Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα λίγο κάτω της κανονικής, με μέγιστες στο εσωτερικό έως τους 28-29 βαθμούς Κελσίου ενώ το Σ/Κ αναμένεται εκ νέου μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας, διατηρώντας τις ασταθείς καιρικές συνθήκες με την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά και εσωτερικό κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Σήμερα Πέμπτη, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για σήμερα Πέμπτη (21/05/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Πέμπτη (21/05/2026)

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια στο νησί, ενώ την τελευταία ώρα έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται νεφώσεις σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και προς ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα του εσωτερικού στα κατεχόμενα όπως βλέπετε στη πιο κάτω δορυφορική εικόνα (10:30). Tις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο μεμονωμένα σε νότια και ανατολικά τμήματα του εσωτερικού κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στο εσωτερικό και παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Δορυφορική εικόνα (10:30)

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, ωστόσο στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως σε νότια-νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιθανόν και σε νότια και ανατολικά τμήματα του εσωτερικού. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι.

Στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητα βροχής 30% και άνω για σήμερα Πέμπτη 21/05/2026 (12:00 – 17:30), όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Χάρτης πιθανοτήτων βροχής για σήμερα Πέμπτη 21/05/2026 (12:00-17:30)

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο εσωτερικό και ορεινά, ωστόσο θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή, νέο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο και θα αρχίσει να κινείται προοδευτικά προς την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για αύριο Παρασκευή (22/05/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Παρασκευή (22/05/2026)

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για το Σάββατο (23/05/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (23/05/2026)

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας στα βόρεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και βόρεια και αναμένεται η εκδήλωση βροχών/καταιγίδων. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Αργότερα το απόγευμα, μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν και ανατολικά τμήματα του νησιού. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στο εσωτερικό και παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για την Κυριακή (24/05/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (24/05/2026)

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο ανατολικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια θα επηρεάζουν την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για τη Δευτέρα (25/05/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για τη Δευτέρα (25/05/2026)

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Στην πιο κάτω εικόνα (εικόνα 1) βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στα νότια παράλια έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή απόκλιση της επιφάνειας της θάλασσας από τα κλιματολογικά επίπεδα

Για να δείτε τις προγνώσεις στις Τοποθεσίες πατήστε πιο κάτω

– ADVERTISEMENT –