Διαστήματα αυξημένων νεφώσεων, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας το Σ/Κ – Μικρή πτώση από Δευτέρας

25/04/2026 10:41 am

Προγνώσεις

Τα δελτία καιρού χορηγεί το online κατάστημα με Havaianas Invito

Με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αυξημένων μέσων/υψηλών νεφώσεων αναμένεται να κυλήσει το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας κατά το Σ/Κ, χωρίς να αποκλείονται τοπικά κυρίως αύριο τοπικά λίγες σταγόνες λάσπης ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά και σε βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές-λασποβροχές σήμερα και αύριο το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη σήμερα, η οποία θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, για να επηρεάσει και την επιφάνεια από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, με μερική αύξηση των συγκεντρώσεων της αύριο Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο το Σ/Κ, για να κυμανθεί μέχρι αύριο Κυριακή σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής, με μέγιστες θερμοκρασίες που θα φτάνουν στο εσωτερικό έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το πρώτο μισό της επόμενης εβδομάδας, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τα μεσημέρια/απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και την Τετάρτη και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Σάββατο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια από τη Λιβύη – Αίγυπτο έχουν ανηφορίσει προς την ανατολική Μεσόγειο νότια της Κρήτης και θα κινηθούν ανατολικότερα καθώς εξασθενούν.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για σήμερα Σάββατο (25/04/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (25/04/2026)

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις όπως βλέπετε στη πιο κάτω δορυφορική εικόνα (10:05). Tις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες μέσες και υψηλές νεφώσεις με προοδευτική μείωση των νεφώσεων το απόγευμα, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη λασποβροχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Δορυφορική εικόνα (10:05)

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, στα δυτικά, νότια και βόρεια παράλια, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια θα βρίσκονται μεταξύ Κύπρου – Κρήτης καθώς εξασθενούν.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για αύριο Κυριακή (26/04/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (26/04/2026)

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις χωρίς να αποκλείονται τοπικά λίγες σταγόνες λάσπης ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια-βορειοδυτικά, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στις βόρειες-βορειοδυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και σε βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για τη Δευτέρα (27/04/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για τη Δευτέρα (27/04/2026)

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες-νοτιοδυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων κυρίως στις νότιες-νοτιοδυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για την Τρίτη (28/04/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (28/04/2026)

Αρχικά, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Γεωδυναμικό ύψος στα 500mb και μέση ατμοσφαιρική πίεση στο επίπεδο της θάλασσας (mb) για την Τετάρτη (29/04/2026)
Θερμοκρασιακή απόκλιση στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη (29/04/2026)

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών στα ορεινά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Για να δείτε τις προγνώσεις στις Τοποθεσίες πατήστε πιο κάτω

– ADVERTISEMENT –