ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ
Δελτίο αγρομετεωρολογίας: Εκτός εποχής διαταραχή φέρνει αυξημένο κίνδυνο έντονων και εκτεταμένων χαλαζοπτώσεων

Τα δελτία καιρού χορηγεί το online κατάστημα με Havaianas Invito

To Σάββατο (29/8), εκτός εποχής διαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνονται ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα έντονων και εκτεταμένων χαλαζοπτώσεων αλλά και πολύ ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα ισχυρών ή/και ακραίων καταιγίδων συνοδεία χαλαζιού και πολύ ισχυρών ριπαίων ανέμων είναι τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό, ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν αποκλείεται να επηρεαστούν πιο μεμονωμένα και άλλες περιοχές.

Γεωργικές καλλιέργειες από εποχικά φρούτα όπως μήλα και σταφύλι είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε τέτοιες συνθήκες και αν υπάρχουν καλλιέργειες έτοιμες για συγκομιδή συστήνουμε στους γεωργούς να προχωρήσουν με τη συγκομιδή τους αν αυτό είναι εφικτό, για να μειωθεί το ενδεχόμενο αυτά να καταστραφούν από το χαλάζι/ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα, όσοι γεωργοί έχουν προγραμματίσει να φυτέψουν νέες φυτίες σε ανοικτούς χώρους, συστήνουμε όπως τις αναβάλλουν το επόμενο τριήμερο. Όσες καλλιέργειες μπορούν να προστατευτούν γενικότερα από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, συστήνουμε όπως ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πριν το Σάββατο.

Το καιρικό σκηνικό θα γίνει πιο ξεκάθαρο τα επόμενα 24ωρα και συστήνουμε όπως μείνετε ενημερωμένοι μέσα από τα επόμενα δελτία που θα ακολουθήσουν και τυχόν προειδοποίησεις.

Για να δείτε τις προγνώσεις στις Τοποθεσίες πατήστε πιο κάτω

– ADVERTISEMENT –